Adakah FINGO Tipu atau Sah?

Banyak pendapat dan review dari netizen berkenaan penipuan di Fingo. Betul atau tak bisnes Fingo ni? Fingo ni sah atau tidak? Betul ker yang Fingo ni scammer? Banyak persoalan yang ditanya. Yang jelasnya sehingga kini, belum ada laporan polis dibuat ke atas platform Fingo. Yang ada cuma cakap-cakap kosong dari keyboard warrior tetapi hakikat sebenarnya ramai Fingorian yang berjaya mendapat pulangan lumayan dari Fingo. Admin ingin kupas isu ini. Anda boleh buat analisis sendiri setelah selesai membaca artikel ini.

Mohon rujuk dan baca penjelasan artikel ini sehingga habis sama ada FINGO tipu ataupun sebaliknya. Artikel ini bertujuan untuk menjelaskan perkara sebenar mengenai isu di media sosial yang ditunjukkan dalam keratan akhbar. Merujuk kepada isu kenyataan akhbar mengenai Fingo dari KPDNHEP, ada 2 keratan gambar mengenai kenyataan akhbar salah faham pegawai KPDNHEP terhadap perniagaan Fingo.fingo-penipuanfingo-sah-atau-tidak 


Selepas isu salah faham ini diselesaikan, KPDNHEP telah mengeluarkan kenyataan awam yang baru dan menyatakan Fingo adalah SAH. Anda boleh baca kenyataan tersebut dalam artikel ini. Isu ini telah selesai dengan kebenaran bahawa sistem Fingo adalah sah dalam menjalankan perniagaan affiliate E-commerce.

FINGO ADALAH SAH

KPDNHEP telah mengeluarkan kenyataan susulan di media awam mengesahkan Fingo adalah SAH dengan menjalan bisnes E-commerce beraffiliate. 


fingo-adalah-scammer
Fingo adalah Platform E-commerce. E-Commerce tak perlu LESEN AJL. Sudah approved oleh KPDNHEP. Semua SYARAT dipatuhi.

Fingo-tipu
Surat khabar Cina bertarikh 2-9-2019 ini menyatakan bahawa KPDNHEP memohon maaf atas kenyataan akhbar sebelumnya dan telah mengesahkan bahawa Fingo adalah SAH menjalankan perniagaan e-commerce beraffiliate di MALAYSIA.


Mengapa Perniagaan FINGO sah dan Tidak Unsur Penipuan?

Isu di atas berpunca dari permohonan Fingo untuk mendapatkan lesen MLM. Syarat MLM ialah mengemukakan 5 jenis produk. Maka Fingo memberikan senarai 5 jenis produk seperti yang diminta. Namun begitu, Fingo bukanlah sebuah syarikat MLM dan tidak perlu kepada lesen MLM kerana produk Fingo adalah ribuan jenis.

Fingo dibenarkan untuk menjalankan perniagaan e-commerce beraffiliate tanpa perlu kepada lesen AJL atau MLM. Pihak KPDNHEP telah mengarahkan FINGO untuk menukar beberapa istilah perkataan dalam sistem reward Fingo iaitu :

  1. Istilah Business Owner kepada Preferred Shopper.
  2. Istilah Manager kepada Affiliate Marketer
  3. Istilah General Manager kepada Affiliate Trainer

Sehubungan dengan arahan di atas, FINGO telah mengeluarkan kenyataan rasmi bagi mematuhi arahan dari KPDNHEP. Kenyataan tersebut seperti di bawah:


*** PERHATIAN untuk semua USAHAWAN FINGO !!!
 

Pertukaran NAMA dalam FINGO SYSTEM akan diubah selewat-lewatnya atau pada hari SELASA depan bersamaan dengan 27/08/2019 :-

1. SHOPPER : SHOPPER ( SH )
2. BO : PREFERRED SHOPPER ( PS )
3. MANAGER : AFFILIATE MARKETER ( AM )
4. GM : AFFILIATE TRAINER ( AT )

System FINGO ( PERTUKARAN NAMA / PANGKAT ) akan ditukar pada masa terdekat ini mengikut GARIS PANDUAN daripada KPDNHEP ( Kementerian Perdagangan Dalam Negeri & Hal Ehwal Pengguna ).
 

Tiada PERUBAHAN untuk GIFT PACK REWARDS / BONUS & juga untuk SHOPPER REWARDS / BONUS.
 

Semuanya sama ( Tiada Perubahan ).
 

Perubahan hanya untuk NAMA sahaja seperti diatas atas ARAHAN KPDNHEP !!!
 

Syarikat KITA adalah LEGAL dan dibenarkan BEROPERASI seperti biasa TANPA HALANGAN atau SEKATAN.
 

Harap MAKLUM !!!
 

Tqvm.
 

Patuh kepada ARAHAN KPNDHEP !!!
Semua SYARAT diikuti !!!
Isu ini sudah TIDAK TIMBUL lagi.

Syarikat FINGO adalah REAL BUSINESS !
E-Commerce - Shopper Rewards Programme.
 

Tiada sebarang SEKATAN dengan BANK NEGARA & semua BANK di MALAYSIA.
Begitu juga dengan pembayaran secara 7 E !!!
 

Syarikat KITA beroperasi seperti biasa sejak di BUKA & beroperasi sejak bulan FEB 2019.
Di luar sana SAINGAN Fingo ( Mata Merah ) dan banyak taburkan FITNAH & kurang senang HATI dengan FINGO.FINGO SEMAKIN MENDAPAT SAMBUTAN DI MALAYSIA!!

Untuk pengetahuan pembaca, sejak awal Fingo beroperasi di Malaysia sehingga ke hari ini, tidak pernah operasi Fingo disekat dan bisnes berjalan terus sejak hari pertama. Fingo telah pun mencapai sasaran pemasaran e-commerce lebih awal lagi. Fingo turut mensasarkan 500,000 pengguna aktif menjelang akhir 2019. Konsep bisnes e-commerce perniagaan FINGO juga telah mendapat liputan dari BULETIN UTAMA di TV3. KLIK DI SINI.


Di akhir artikel ini, kami berikan beberapa link keratan akhbar dan berita terkini perkembangan FINGO di Malaysia.

Adakah-FINGO-Tipu-atau-Sah


Sekiranya anda berminat membina pendapatan pasif melalui application FINGO, anda boleh klik button di bawah untuk buka akaun Shopper secara percuma. Paling best, sebaik sahaja pendaftaran berjaya, anda akan dapat percuma baucer tunai RM5 dari FINGO.  Pendaftaran akaun shopper sangat MUDAH, biasanya pendaftaran tak sampai 3 minit dah sukses. Sebaik sahaja pendaftaran anda sukses, anda boleh upgrade sebagai Preferred Shopper.http://bit.ly/SmartFINGO

https://www.facebook.com/fingoaffiliates/

left-sidebar

Anda boleh hubungi kami melalui whats app atau join group Telegram di bawah. InsyaAllah kami bantu anda hingga berjaya!https://ecommercefingo.wasap.my/https://t.me/joinchat/B2ZgkheCsE2-FJVJfmyHiQ


Jumpa anda di PUNCAK KEJAYAAN!

FINGO-Tipu-atau-Sah


"Pilihan di tangan tuan dan puan! Tiada paksaan. Tuan dan puan boleh join sesiapa sahaja leader yang tuan dan puan suka. Persoalannya bolehkah mereka itu mahu membantu tuan dan puan dari tak tahu apa-apa sehingga berjaya? Kali ini tuan dan puan lebih beruntung mendapat leader yang betul-betul mahu membantu tuan dan puan sehingga berjaya. Yakinlah saya mempunyai pengetahuan & ilmu tentang tindakan yang perlu dibuat untuk saya serta tuan dan puan berjaya! Insyaallah 100% dijamin menjadi sekiranya tuan dan puan ikut step dan strategi yang saya berikan nanti. Ciptalah kejayaan bermula dari sekarang!"


Pages

2020 COPYRIGHT by FINGO ECOMMERCE